Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestul fermierilor moldoveni ia amploare în toată țara

© Sputnik / OsmatescoAgricultori moldoveni la protest
Agricultori moldoveni la protest - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2024
Abonare
Asociația „Forța Fermierilor” a publicat un anunț despre evenimentele de protest ale agricultorilor în câteva regiuni ale țării.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Într-un comunicat al asociației este publicat itinerarul acțiunilor de protest. Se menționează că menționat această publicare se face la solicitarea fermierilor din teritoriu.
Iată locurile în care protestează azi, 15 februarie, agricultorii.
Fermierii din raioanele Hăncești, Leova, Căușeni, Nisporeni,Ungheni, Criuleni vin la Vama Leușeni la orele 9.00. Agricultorii au reiterat solicitarea pentru tuturor călătorilor și agenților economici să evite azi traversarea hotarului prin aceasta vama și au regretat că ieri autoritățile nu au întreprins eforturile necesare pentru a redirecționa traficul. Fermierii consideră că acest lucru se face premeditat, în scopul generării confruntărilor la punctul de trecere.
Protestatarii așteaptă un dialog cu conducerea țări (nu cu ministru al agriculturii)i și menționează că revendicările lor au fost vociferate public. Principalele două țin de îndeplinirea promisiunii cu motorină română și alocarea compensațiilor la fiecare hectar de porumb și floare soarelui, cultivate în 2023. Altfel ei sunt falimentați și nu au resurse pentru lucrările de primăvară.
Agricultorii din raioanele Cahul și Cantemir începând cu orele 10.00 posibil vor avea mișcări cu tehnica agricolă pe traseu Cantemir - Cahul și Cahul - vama Oancea. Insistă în continuare asupra întălnirii cu domnul Grosu.
Fermierii din raionul Fălești reiterează că începănd cu orele 10.00 orașul Fălești va fi blocat în zona centurii cu tehnică agricolă.
Agricultorii din raionul Rășcani iesă cu tehnică agricolă lăngă vama Costești-Stânca.
Agricultorii din raioanele Rezina și Orhei rămân pe traseu Orhei-Rezina, la intersecția lângă satul Bușăuca.
Agricultorii din raionul Telenești se adună la orele 10.00 la intersecția drumului Chișinău - Bălți și Chișinău - Soroca și posibil vor avea mișcări cu tehnica agricolă.
Fermierii din raionul Criuleni rămân lăngă postul vamal intern la drumul Chișinău - Dubăsari.
Am fost informați că posibil de mâine vor ieși fermierii din alte raioane din Sudul Moldovei . Pot fi cazuri de proteste în raioane,despre care noi nu cunoaștem sau aflăm pe parcursul zilei.
Protest la vama Leușeni, agricultorii moldoveni au blocat trecerea prin PTF - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2024
Republica Moldova
Poliția Moldovei anunță că vama Leușeni este din nou blocată de agricultori
Fluxul de știri
0