Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Procurorul general al Virginiei de Vest îndeamnă ca Biden să fie declarat inapt

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Abonare
Procurorul general al Virginiei de Vest a îndemnat-o pe Harris să-l declare pe Biden inapt de muncă.
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Procurorul general al Virginia de Vest, Patrick Morrisey, i-a expediat o scrisoare vicepreședintelui Kamala Harris cu îndemnul de a-l declara pe președintele Joe Biden în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile și obligațiunile din cauza deficiențelor cognitive, care l-au ajutat să evite urmărirea penală pe cazul de păstrare necorespunzătoare a documentelor clasificate.
Anterior, procurorul special Robert Huhr a finalizat ancheta cu privire la păstrarea necorespunzătoare a documentelor clasificate de către Biden. În raportul său, el a precizat că nu este indicat să fie inițiat un dosar penal împotriva președintelui SUA, pentru că în instanță în fața juraților ar putea apărea „un bărbat în vârstă simpatic cu probleme de memorie”. În document este menționat că în timpul convorbirilor cu echipa procurorului special, Biden nu a putut indica cu exactitate termenele de începere și de încheiere ale activității sale în calitate de vicepreședinte și să numească data morții fiului său Beau.
„Ținând cont de recentele dezvăluiri din raportul procurorului special Robert Heur, americanii nu ar trebui să-și ”înghită” îngrijorările și să stea deoparte. Vă scriu pentru a vă îndemn să vă exercitați autoritatea conform secțiunii a patra a celui de-al 25-lea amendament (la Constituția SUA+ n.red.) și să declarați „că președintele Biden nu-și poate exercite atribuțiile și îndatoririle funcției”, este menționat în scrisoarea procurorului general.
Potrivit lui Morrisey, americanii au urmărit prea mult timp declinul cognitiv al președintelui lor, ceea ce ar putea duce la consecințe grave pentru întreaga națiune și ei au nevoie de o persoană care să fie potrivită conform aptitudinilor sale mentale pentru rolul de șef al statului.
În acelaşi timp procurorul a adăugat că, dacă administrația lui Biden insistă asupra faptului că el este apt mental, atunci ar trebui să ceară ca el să fie acuzat pentru atitudine necorespunzătoare intenționată faţă de documente.
„Dacă președintele Biden se va dovedi suficient de perspicace pentru a conduce țara, atunci este suficient de perspicace pentru a acţiona deliberat”, a conchis Morrisey.
Donald Trump  - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2024
Internațional
Trump a declarat că este departe de a avea problemele cognitive ale lui Biden
Fluxul de știri
0