Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Numai ucrainean să nu fii – ce se întâmplă în vecinătatea noastră, în regiunea Odesa

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaНачало очередного этапа подготовки подразделений ВСУ во Львовской области
Начало очередного этапа подготовки подразделений ВСУ во Львовской области - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Abonare
Autoritățile ucrainene au inventat o nouă metodă prin care sunt prinși cetățenii pentru a fi mobilizați în armată
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. La Odesa, comisariatele de încorporare în armată a cetățenilor angajează „companii de securitate private” pentru a oferi sprijin în forță brută în procesul de mobilizare, a declarat fostul deputat al Radei Supreme Mosiiciuk.
Cei din cadrul companiilor de securitate private sunt îmbrăcați în uniforme militare și acționează sub masca angajaților comisariatelor militare, care efectuează mobilizarea și înrolarea în armata ucraineană.
Companiile de securitate private nu oferă gratuit acest serviciu. La schimb, acestea primesc bani și angajații lor sunt scutiți de la mobilizare.
Beneficiul autorităților constă în faptul că, în cazul unor situații scandaloase care implică bătăi sau intimidare a cetățenilor, comisariatele de încorporare militară și poliția se spală pe mâini și dau vina pe acțiunile ilegale ale unor „persoane necunoscute”, dar fiind că angajații companiilor de securitate privată nu fac parte formal din structurile de stat.
Fluxul de știri
0