Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Venezuela a acuzat SUA și Argentina că i-au furat un avion

© AFP 2024 / SEBASTIAN BORSEROAvion al Emtrasur cargo airline
Avion al Emtrasur cargo airline - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2024
Abonare
Ministerul de Externe al Venezuelei a învinuit SUA și Argentina că au încălcat grav toate reglementările care guvernează aeronautica civilă.
CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Ministrul de Externe al Venezuelei într-o postare pe o rețea de socializare a acuzat SUA care, în complicitate cu autorităților din Argentina, au furat un avion Boeing 747-300 de la compania de transport Aerocargos del Sur (Emtrasur).
Venezuela acest fapt ca fiind o „operațiune rușinoasă de jaf”. Potrivit autorităților de la Caracas, avionul a fost transportat în State în secret - sub pretextul unui zbor militar (pentru a ocoli lipsa permisului de zbor de la OACI) și cu comunicațiile închise. Venezuela a acuzat SUA și Argentina că „încalcă toate regulile care guvernează aviația civilă, precum și drepturile comerciale, civile și politice”.
SUA au spus că l-au „confiscat” de la compania venezueleană Boeing. Motivele invocate au fost că avionul a fost fabricat în Statele Unite și a aparținut anterior unei companii iraniene care se află sub sancțiuni americane.
În 2022, la cererea Statelor Unite, avionul a fost confiscat în Argentina, iar astăzi a fost transportat în Florida.
Fluxul de știri
0