Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia și Rusia au discutat despre alternativele pentru plățile SWIFT

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaSteaguri ale Turciei și Rusiei
Steaguri ale Turciei și Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2024
Steaguri ale Turciei și Rusiei. Foto de arhivă
Abonare
Turcia și Rusia au purtat discuții despre soluții alternative la SWIFT în domeniul plăților, fără a fi cunoscute date concrete
CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Instituțiile bancare ale Turciei și Rusiei au discutat despre posibilitatea unor alternative la SWIFT în decontările de plăți, dar nu există date concrete în acest sens, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din sectorul bancar al Turciei, sub protecția anonimatului.
Anterior, sursa a declarat pentru RIA Novosti că o serie de bănci private din Turcia au închis conturile firmelor rusești, acest lucru se datorează presiunii fără precedent a Statelor Unite în legătură cu sancțiunile.
Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul este la curent cu situația și că Moscova se află în dialog cu Ankara.
"Da, au fost discutate alternative la SWIFT în legătură cu situația actuală. Dar nimic concret până acum", a declarat interlocutorul agenției.
Actualul sistem instituit de plăți internaționale devine tot mai riscant, astfel că multe țări se gândesc la soluții alternative la SWIFT, a declarat anterior guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, într-un interviu pentru RIA Novosti.
Fluxul de știri
0