Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia a fost creată o rețea neuronală pentru drone care recunoaște echipamentele NATO

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaUn participant în cadrul Operațiunii militare speciale demonstrează capacitățile unei drone FPV
Un participant în cadrul Operațiunii militare speciale demonstrează capacitățile unei drone FPV  - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2024
Un participant în cadrul Operațiunii militare speciale demonstrează capacitățile unei drone FPV . Foto de arhivă
Abonare
Rusia a creat o rețea neuronală pentru drone care recunoaște vehiculele Leopard și Bradley
CHIȘINĂU, 13 febr - Sputnik. Rusia a creat o rețea neuronală universală NACA pentru drone de toate tipurile, care permite identificarea cu mare precizie a obiectelor și echipamentelor inamice în zona de operațiuni speciale, inclusiv a tancurilor Leopard, BMP-urilor Bradley și a oricăror alte vehicule, a declarat pentru RIA Novosti directorul general al companiei Hardberry-Rusfactor, care a dezvoltat acest software, Alexei German.
"Am scris un program, destinat, inclusiv, tuturor tipurilor de drone, numit NACA. În esență, este o rețea neuronală care recunoaște un anumit tip de obiecte, inclusiv echipamente ale inamicului", a spus el.
Gherman a explicat că rețeaua neuronală NACA este instalată pe echipamentul care primește imagini video de la camerele video ale dronelor.
"De exemplu, aeronava transmite înregistrarea video către pupitrul operatorului, iar softul "turnat" în consolă evidențiază cu verde o anumită zonă de teren și scrie: "Acesta este un Leopard, iar acesta este un Bradley cu o probabilitate de 85%", indicând coordonatele exacte ale locației sale", a precizat interlocutorul agenției.
În opinia producătorului, această rețea neuronală va putea fi folosită în viitor în scopuri pașnice, inclusiv pentru drone agricole pentru a căuta animalul pierdut aflat în perimetrul unor teritorii vaste.
Hardberry-Rusfactor a fost fondată în 2013, iar principalul său proiect de astăzi este drona-convertor Lovky, care zboară pe "aripi de avion" și care este capabilă să atingă viteze de 2,5 ori mai mari (până la 200 de kilometri pe oră) și mai de durată (până la 1,5 ore) decât toate elicopterele în prezent din zona unde se desfășoară Operațiunea militară specială .
Fluxul de știri
0