Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

ANRE avertizează despre creșterea cotațiilor bursiere la produsele petroliere

© Sputnik / Miroslav RotariНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике  - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2024
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o creștere tot mai accentuată a cotațiilor Platts la produsele petroliere.
CHIȘINĂU, 13 - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică constată o creștere accentuată a perețurilor pe bursele internaționeal la produsele petroliere, această informație a fost anunțată printr-un comunicat de presă emis ieri de ANRE.
„De la ultimul comunicat informativ al ANRE de acum 4 zile, cotațiile Platts au mai crescut cu +3,5 % la benzină și +5,4% la motorină. Astfel, cotațiile la benzină au ajuns la 844 $/tona, iar cele ale motorinei la 900 $/tona, înregistrând cel mai înalt nivel de la începutul anului curent”, este menționat în comunicatul difuzat de ANRE.
Experții internaționali explică evoluțiile respective prin reacția piețelor globale la lipsa unor perspective imediate de încetare a focului în conflictul dintre Israel și Hamas, precum și atacurile trupelor militare americane de săptămâna trecută asupra unor grupuri militarizate iraniene din Orientul Mijlociu.
Astfel, pentru azi prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard au fost stabilite la nivelul de:
24,45 lei/litru - pentru benzina COR 95 (+07 bani);
22,63 lei/litru - pentru motorina standard (+15 bani)
Fluxul de știri
0