Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Occidentul se pregătește să numească un „vicerege” în Ucraina, a informat SVR

© Sputnik / Natalia SeliverstovaDirectorul SVR, Serghei Narîșkin
Directorul SVR, Serghei Narîșkin - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2024
Directorul SVR, Serghei Narîșkin. Foto de arhivă
Abonare
SVR: Occidentul discută despre instituirea funcției de trimis special pentru Ucraina.
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Occidentul se pregătește să numească un „vicerege” în Ucraina, comunică biroul de presă al Serviciului de Informații Externe, citând declarația directorului instituției, Serghei Narîșkin.
Potrivit acestuia, Occidentul continuă să consolideze mecanismele de administrare externă directă a teritoriului controlat de regimul de la Kiev.
„Conform informațiilor primite, SUA și Marea Britanie încearcă să convingă alte state din cadrul G7 să instituie funcția de „trimis special” pentru Ucraina. Se presupune că acesta va avea acces permanent la președintele V. Zelenski și va cunoaște toate planurile acestuia. „Trimisul special” va trebui, de asemenea, să blocheze pașii conducerii ucrainene care nu sunt coordonați cu Washingtonul și Londra, propunând în locul lor soluțiile corecte din punctul de vedere al anglo-saxonilor”, este precizat în comunicat.
Potrivit datelor serviciului de informații, la rolul de ”vicerege” al Occidentului în Ucraina pretind politicieni americani și europeni cu dispoziții rusofobe, printre aceștia se remarcă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care ar vrea, imediat după încheierea actualului său mandat la Bruxelles, să meargă să supravegheze ordinea la Kiev.
Fluxul de știri
0