Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fermierii reiau manifestațiile de protest care vor fi organizate în raioanele din țară

© Sputnik / OsmatescoProtestul fermierilor din fața clădirii Guvernului
Protestul fermierilor din fața clădirii Guvernului - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2024
Protestul fermierilor din fața clădirii Guvernului. Foto de arhivă
Abonare
Fermierii solicită imediat un un dialog efectiv cu guvernarea.
CHIȘINĂU, 12 feb - Sputnik. Asociația " Forța Fermierilor" a anunțat că luni în întreaga țară vor avea loc cinci proteste de avertizare, prin care se cere autorităților să grăbească eliberarea ajutoarelor promise.

"În condițiile în care continuă cinci zile de proteste ale fermierilor disperați și lipsiți de sprijin financiar, organizația noastră se întreabă de ce guvernul nu inițiază un dialog cu fermierii care protestează? Observăm evenimentele din întreaga Europă și constatăm că imediat după începerea protestelor fermierilor, autoritățile s-au așezat la masa negocierilor cu cei care hrănesc țara și au găsit soluții", anunță organizația.

Organizația speră în începerea imediată a unui dialog eficient al Guvernului și Parlamentului cu fermierii protestatari. În plus, asociația cere, cu sprijinul partenerilor externi, găsirea unor modalități de direcționare a unui ajutor financiar în valoare de cel puțin 400 de milioane de lei pentru a compensa microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii cele mai afectate de criza din ultimii doi ani pentru pierderile de porumb și floarea-soarelui cultivate în 2023.
Potrivit informațiilor publicate de asociație, luni sunt planificate următoarele proteste cu diverse utilaje agricole:
Fermierii din raionul Rezina vor ieși cu tehnica agricolă pe șoseaua Orhei - Rezina, în apropierea satului Bușeuca, începând cu ora 11.00;
Fermierii din raionul Fălești vor merge pe șoseaua de centură a orașului Fălești începând cu ora 10.00;
Fermierii din raionul Telenești se vor afla la intersecția drumurilor Chișinău - Bălți și Chișinău - Soroca;
Fermierii din raionul Criuleni se vor opri la postul vamal intern de pe autostrada Chișinău - Dubăsari.

"Nu excludem că vor mai fi și alte locuri unde vor avea loc mitinguri ale fermierilor, despre care încă nu am fost informați", se mai menționeză în comunicatul Forței Fermierilor.

Fluxul de știri
0