Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS are o justificare financiară pentru ideea scandaloasă de referendum lansată de Sandu

© SputnikScrutin electoral
Scrutin electoral - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2024
Abonare
PAS vine cu o justificare financiară pentru ideea scandaloasă de referendum lansată de Sandu
CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Referendumul și alegerile organizate în aceeași zi vor economisi 200 de milioane de lei, susține Doina Gherman, care a devenit recent vicepreședintele Parlamentului din partea PAS.
Amintim că ideea organizării unui referendum de consolidare a vectorului european odată cu alegerile prezidențiale din acest an a fost lansată de Maia Sandu și această inițiativă nu a fost susținută de niciun partid politic din Moldova în afară de PAS (partida lui Soros).
Marea majoritate a politicienilor și analiștilor au spus că Sandu și PAS se tem că ar putea pierde alegerile prezidențiale și de aceea încearcă să lanseze acest referendum ca să-i sporească actualului șef al statului șansele de a fi realeasă.
Una dintre glumele jurnaliștilor este că dacă referendumul nu va fi organizat, atunci chiar nu va fi nevoie să cheltuim bani pe el.
Митинг БКС в защиту молдавского языка - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2024
Politică
PCRM îndeamnă moldovenii să boicoteze referendumul Maiei Sandu
Fluxul de știri
0