Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un grup de militari moldoveni se antrenează în munții României

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, Armata RM
Militari moldoveni, Armata RM - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2024
Abonare
Un grup de militari moldoveni de la „Fulger” se antrenează în munții României
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Ministerul moldovean al Apărării anunță că militarii din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” al Armatei Naționale participă în perioada 29 ianuarie — 16 februarie curent, la exercițiul JCET- 2024 (Joint Combined Exchange Training), care se desfășoară împreună cu militarii din cadrul Batalionului 52 Operații Speciale „Băneasa — Otopeni”, la un centru de instruire din România.
Scopul exercițiului, potrivit unui comunicat oficial, este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii celor două unități și dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor speciale.
În cadrul exercițiului sunt organizate module privind instrucția de iarnă în mediul muntos, trageri de luptă avansate din armament diferit, precum și alte misiuni specifice.
Ministerul a precizat că exerciţiul „Joint Combined Exchange Training” are loc în conformitate cu Planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale a Republicii Moldova pentru anul 2024.
Pe 9 februarie 1943, naționaliștii ucraineni au comis prima masacrare a polonezilor civili - în satul Paroslea Pervaia, regiunea Rivne - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2024
Video
9 februarie 1943: Naționaliștii ucraineni au comis prima masacrare a polonezilor civili
Fluxul de știri
0