Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a calificat drept o greșeală a SUA folosirea dolarului în lupta politică

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2024
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Putin califică folosirea dolarului pentru lupta politică externă drept o greșeală a SUA
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Una dintre cele mai grave erori strategice ale conducerii politice a SUA este utilizarea dolarului ca instrument de luptă politică externă, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un interviu cu Tucker Carlson, publicat pe site-ul jurnalistului american.
"Știți, aceasta este una dintre cele mai grave erori strategice ale conducerii politice a Statelor Unite - folosirea dolarului ca instrument de luptă în politica externă", a spus Putin când a fost întrebat de jurnalist dacă dolarul va dispărea ca monedă de rezervă.
Președintele rus a mai adăugat că dolarul reprezintă fundamentul pe care se sprijină principalii piloni ai puterii americane.
"Cred că toată lumea înțelege foarte bine acest lucru: indiferent câți de mulți dolari ai tipări, aceștia vor ajunge în toată lumea. Inflația în SUA este minimă: cred că este de trei procente, aproximativ 3,4%, ceea ce este absolut acceptabil pentru SUA. Ei tipăresc fără oprire, bineînțeles. Oare despre ce vorbește datoria de 33 de trilioane? Că există o sursă de îngrijorare. Cu toate acestea, el (dolarul - n.r.) este principala armă pentru menținerea puterii SUA în lume", a continuat Putin.
În opinia sa, decizia conducerii politice americane de a folosi dolarul ca instrument de luptă politică este greșită.
"Nu vreau să folosesc expresii neliterare, dar aceasta este o prostie și o greșeală uriașă", a spus el.
Putin a adăugat că "chiar și în rândul aliaților SUA, deținerile de dolari sunt în scădere acum".

"Toată lumea se uită la ceea ce se întâmplă și începe să caute oportunități pentru a se putea pune în siguranță. Dacă SUA aplică astfel de măsuri restrictive pentru unele țări, ca de exemplu limitarea decontărilor, înghețarea activelor și așa mai departe, atunci acest lucru este un mare avertisment și un semnal pentru întreaga lume", a mai declarat președintele rus.

Fluxul de știri
0