Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul slovac a cerut ca sportivii ruși să fie admiși să participe la Jocurile Olimpice

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaOlimpiada 2020
Olimpiada 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2024
Olimpiada 2020. Foto de arhivă
Abonare
Premierul slovac cere ca sportivilor ruși și belaruși să li se permită să participe la Jocurile Olimpice
CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Premierul slovac Robert Fitzo consideră că sportivilor din Rusia și Belarus nu ar trebui să li se interzică participarea la Jocurile Olimpice.
"În ceea ce privește Jocurile Olimpice. Imaginați-vă, aveți o anumită disciplină sportivă și la această disciplină sportivă este pe primul loc o celebritate mondială absolută din Rusia sau Belarus. Dacă le interzici să participe la competiție și câștigă cel care altfel ar câștiga cu o probabilitate minimă, care este valoarea acestei medalii de aur?". - a declarat Fitzo într-un interviu pentru Pravda.
Premierul slovac a declarat că "niciodată în viața sa nu va împiedica sportivii să concureze".
Anterior, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat admiterea la Jocurile Olimpice a rușilor și bielorușilor ca participanți cu statut individual neutru, dacă sunt îndeplinite o serie de criterii. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că participarea rușilor la Jocurile Olimpice de la Paris ar trebui să fie ghidată de interesele sportivilor, în timp ce decizia le aparține acestora. În același timp, șeful statului a precizat că, în cazul în care drepturile sportivilor de la societățile sportive CSKA și Dinamo sunt încălcate, Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic Rus (COR) ar trebui să ia o "decizie echilibrată".
Fluxul de știri
0