Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

MAIA: Fructele moldovenești își celebrează triumful la Berlin

© Sputnik / Miroslav RotariMere moldovenești
Mere moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2024
Abonare
Un grup de producători moldoveni de fructe participă la una dintre cele mai mari expoziții internaționale din industria fructelor
CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare susține că fructele moldovenești își celebrează triumful la Berlin, unde 17 producători autohtoni de fructe au mers la Fruit Logistica 2024, una dintre cele mai mari expoziții internaționale dedicate industriei fructelor și legumelor proaspete.
Cei 17 producători își promovează merele, prunele, cireșele și caisele, în cadrul standului, anticipând ofertele pentru sezonul următor.
La eveniment este prezent și ministrul moldovean de resort, viceprim-ministrul Vladimir Bolea, care a subliniat angajamentul și sprijinul Guvernului pentru sectorul agricol și pentru exporturile de fructe din Moldova.
„Fructele Moldovei sunt un simbol al calității și o dovadă a dăruirii noastre pentru practicile agricole durabile și responsabile. Vă invităm să gustați fructele Moldovei, să colaborați cu producătorii noștri și să faceți parte din succesul nostru”, a spus Bolea.
MAIA mai menționează că la expoziție, Republica Moldova captează atenția participanților printr-un eveniment de networking inedit denumit „Gustul fără frontiere”. Acesta a reunit importanți importatori de fructe, reprezentanți ai supermarketurilor și jurnaliști.
„Standul „Moldova - un gust deosebit” la Fruit Logistica 2024 a fost centrul atenției pentru importatori, datorită succesului record al Moldovei din 2023: 78 mii tone de prune exportate, clasându-se pe locul trei mondial, și creșteri marcante la exportul de struguri - 77 mii tone, cireșe - de 12,5 ori mai mult în UE. O creștere înregistrează și exporturile de mere către țările europene, cu livrări în premieră în Suedia și Marea Britanie și o prezență activă în România. Destinații precum piețele din Asia și Orientul Mijlociu au devenit deja tradiționale pentru exportatorii de mere din Moldova, iar ponderea lor crește treptat în ultimii 5 ani, a declarat Iurie Fală, directorul executiv al Moldova Fruct.AIA: Fructele moldovenești își celebrează triumful la Berlin
Mere din livada fermierului Nicolae Pascal - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2022
Societate
Veste bună! Mai multe companii moldovenești vor putea exporta fructe și legume în Rusia
Fluxul de știri
0