Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Moldova va fi deschisă o singură secție votare cu ocazia alegerilor din Rusia

© Sputnik / Александр КряжевИнформационный предвыборный баннер ЦИК
Информационный предвыборный баннер ЦИК - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2024
Abonare
Singura secție de votare din Republica Moldova cu ocazia alegerilor prezidențiale din Rusia va fi deschisă la ambasada Rusiei din Chișinău.
CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. În Moldova va fi deschisă o singură secție de votare pentru cei care vor dori să voteze la alegerile prezidențiale din Rusia - la Ambasada Rusiei. Acest lucru a fost anunțat de ministrul de Externe, Mihail Popșoi.
"Am interzis organizarea alegerilor prezidențiale oriunde în afara misiunilor diplomatice. Dacă se va încerca să se organizeze alegeri în altă parte, va fi contraproductiv", a declarat ministrul la TVR Moldova.
El a mai spus că autoritățile țării pregătesc unele "măsuri" pentru a împiedica deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul Transnistriei.
"Nu pot să raportez toate măsurile pe care le putem lua, dar vom încerca să împiedicăm acțiunile contrare suveranității Republicii Moldova", a spus Popșoi.
Alegerile prezidențiale vor avea loc în Rusia între 15 și 17 martie 2024. Pe buletinul de vot se vor afla patru candidați.
Fluxul de știri
0