Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Grosu așteaptă de la Procuratura Anticorupție să livreze rezultate

© Sputnik / Rodion ProcaВ Кишиневе прошел траурный митинг в память жертв погрома 1903 года
В Кишиневе прошел траурный митинг в память жертв погрома 1903 года - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2024
Abonare
Președintele Parlamentului cere șefei Procuraturii Anticorupție "să se apuce de treabă".
CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Procuratura Anticorupție (PA) ar trebui să se apuce de lucru în loc să se plângă de anumite inconveniente, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu.
"Ce aștept de la procuratură și nu doar eu, ci toți cetățenii Republicii Moldova? Să lucreze. Mă aștept să lucreze, eu aștept asta, toți așteptăm asta. Pe cazuri de maximă importanță. Până și copiii știu care sunt cazurile de mare importanță. Nu te duci să te plângi că n-ai oficiu, că nu există asta sau alta. Trebuie să ai voință, este un lucru important. Să-i facem pe bandiți să ne respecte, să pregătim cazuri bine argumentate pe care să le trimitem în instanță", a spus Grosu.
El a menționat că de la procuratură nu este nevoie nici de plângeri privind procedura de preîntâmpinare și despre legile greșite, la corectarea cărora Parlamentul este gata să ajute.
" Pentru asta există Parlamentul, care va asculta, le va schimba (legile - n.r.). Aici, în această sesiune (parlamentară. - n.r.) vom face modificări la Codul Penal. Toate la solicitarea lor (a Procuraturii Anticorupție. - n.r.). Și anul trecut am făcut-o", a amintit Grosu.
El a mai precizat că Parlamentul a aprobat o creștere a personalului PA și a promis că va majora salariile angajaților care vor trece de procedura de evaluare.
Fluxul de știri
0