Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Europei și-a trimis din nou raportorii în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2024
Abonare
Recean s-a întâlnit cu coraportorii Consiliului Europei
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova a publicat un răvaș scurt despre întâlnirea lui Dorin Recean cu coraportorii pentru Republica Moldova din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflați în vizită în țara noastră.
În comunicat sunt reproduse câteva sintagme de serviciu banale: discuțiile au fost despre „reformele și acțiunile Guvernului, axate pe realizarea agendei europene a Republicii Moldova”.
Persoanele care au scris comunicatul nu au menționat măcar numele coraportorilor. Iar dacă aceștia au și schițat vreo grimasă critică față de unele derapaje din Moldova, nu există nicio șansă să aflăm despre așa ceva din partea celor de la guvern.
În schimb ni se mai spune că „șeful Executivului a apreciat suportul Consiliului Europei în consolidarea democrației în țara noastră, menționând că expertiza instituției este un instrument în eforturile actuale de avansare a reformelor. În context, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre prioritățile setate pentru următoarea perioadă care, pe lângă asigurarea securității statului și dezvoltarea economică a țării, includ și obiectivul de bază - reformarea justiției și combaterea corupției”.
Pichet la Curtea Constituțională, care decide ce va fi cu TVA în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2024
Politică
Pichet la Curtea Constituțională, care decide ce va fi cu TVA în Găgăuzia
Fluxul de știri
0