Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un nou tratat de colaborare va fi semnat de Republica Moldova și Republica Kazahstan

© Sputnik / Ростислав Нетисов / Accesați arhiva multimediaПрыжок с парашютом в честь Дня республики Казахстан
Прыжок с парашютом в честь Дня республики Казахстан - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2024
Abonare
Republica Moldova va încheia un nou tratat de colaborare cu Republica Kazahstan.
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Avizul consultativ pentru inițierea negocierilor asupra Tratatului de înțelegere reciprocă și colaborare dintre Republica Moldova și Republica Kazahstan a fost aprobat la ultima ședință a Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.
În document vor fi prevăzute unele aspecte ce ține de unele direcțiile prioritare de colaborare bilaterală între aceste țări, inclusiv în domeniul comercial-economic și cel investițional.
De asemenea, în acest acord de bază se va specifica despre desfășurarea consultărilor, inclusiv la nivel înalt, pe subiecte actuale pe agenda bilaterală și cea internațională. Printre acestea figurează domeniul securității regionale și internaționale, precum și cooperarea în cadrul OSCE sau în Consiliul Europei.
Tratatul se va încheia pe o perioadă de zece ani, iar valabilitatea acestuia va putea fi extinsă automat. Delegația de negociatori a Republicii Moldova va fi condusă de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.
În anul 1992, Republica Moldova și Republica Kazahstan au semnat Tratatul de înțelegere reciprocă și colaborare, dar care a expirat în anul 2011.
Fluxul de știri
0