Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șefa BNM a suspendat din funcție doi angajați ai insituției implicați "furtul miliardului"

© Sputnik / Rodion ProcaAnca-Dana Dragu
Anca-Dana Dragu - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2024
Anca-Dana Dragu. Foto de arhivă
Abonare
Doi angajați ai Băncii Naționale au fost suspendați din funcție în urma unor acuzații de implicare într-o fraudă bancară.
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Anca Dragu, șefa Băncii Naționale a Moldovei, a declarat că doi angajați ai instituției au fost suspendați din funcție pentru că ar fi fost implicați într-o fraudă bancară cunoscută sub numele de "furtul miliardului".
Dragu a spus că contractele de muncă ale acestor angajați au fost suspendate în baza Codului Muncii, deoarece "dacă un angajat are un conflict cu instituția, nu mai poate fi acolo".
„Contează foarte mult principiul de reputație. Și legea este făcută așa încât nu aștepți decizia finală a instanței, ci, din momentul în care o persoană ajunge să fie inculpată, mai ales într-un caz atât de răsunător, trebuie izolată, cel puțin suspendarea contractului. Și, da, și în R. Moldova permitea acest lucru și eu l-am aplicat. Nu se întâmplă o asemenea situație în nicio instituție: să ai un angajat care este inculpat într-un proces împotriva instituției și acela să aibă în continuare acces în instituție. Nu vorbim despre oameni, ci despre principii. Aceste măsuri ar fi trebuit luate mai demult, pentru a asigura o credibilitate a sistemului”, a declarat Anca Dragu, în cadrul unui podcast.
Ea a mai spus că contractele celor doi angajați au fost suspendate încă de la 31 ianuarie.
Fluxul de știri
0