Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În școlile din țară vor fi organizate evenimente de informare despre integrarea europenă

© Sputnik / Mihai CarausLiceeni
Liceeni - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2024
Liceeni. Foto de arhivă
Abonare
Săptămâna Europeană în școlile din Republica Moldova va avea loc în perioada 5-9 februarie.
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Instituțiile de învățământ general din țara noastră desfășoară în perioada 5-9 februarie Săptămâna Europeană. Acțiunea este organizată în baza unei circulare emise de Ministerul Educației și Cercetării și este parte a campaniei de comunicare „Moldova Europeană”.
Astfel, în această perioadă, în instituțiile de învățământ general din țară, în baza unei circulare emise de Ministerul Educației și Cercetării, vor fi organizate diverse activități și evenimente pentru a informa elevii despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
De asemenea, în cadrul Săptămânii Europene în școlile din Republica Moldova vor fi organizate două concursuri tematice „Cum văd eu Moldova Europeană”: concursul de eseuri pentru elevii din clasele I – XII și concursul de desene pentru elevii claselor I-IX.
Instituțiile de învățământ vor plasa pe paginile lor oficiale informații despre activitățile desfășurate și vor expedia în adresa Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului cele mai reușite lucrări. Cele mai bune lucrări finaliste vor fi plasate pe pagina moldovaeuropeana.md și expuse în cadrul unei expoziții tematice de desene organizată la Președinția Republicii Moldova cu participarea autorilor.
Fluxul de știri
0