Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania decisă să își reducă nivelul relațiilor economice cu China

© AP Photo / Alessandra TarantinoМинистр финансов Германии Олаф Шольц прибывает на встречу министров финансов и здравоохранения G20 в Риме
Министр финансов Германии Олаф Шольц прибывает на встречу министров финансов и здравоохранения G20 в Риме - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2024
Abonare
Germania a decis să își reducă dependența de China pentru materii prime esențiale
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Guvernul Scholz a alocat aproximativ 1 mlrd de euro pentru investiții în materii prime, pentru a reduce dependența de producătorii chinezi, în special în ceea ce privește producția de minerale esențiale.
Va fi instituit un proces de selecție pentru a determina ce proiecte, inclusiv cele de minerit, prelucrare și reciclare a materialelor, sunt eligibile.
Finanțarea se va face prin intermediul băncii de stat germane de dezvoltare KfW pentru a achiziționa participații minoritare în proiectele respective.
Materiile prime, care includ în principal cobalt, cupru, litiu, siliciu și metale rare, ce sunt necesare pentru producția de microcipuri, turbine eoliene și baterii pentru vehicule electrice.
Fluxul de știri
0