Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CSP va examina candidaturile pentru funcția de Procuror General

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2024
Abonare
Luni, Consiliul Suprem al Procurorilor va încerca din nou să analizeze candidaturile pentru ocuparea funcției de procuror general.
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) se va întruni din nou luni pentru a examina dosarele candidaților la funcția de șef al Procuraturii Generale a Republicii Moldova.
Această ședință, care trebuia să aibă loc la 30 ianuarie, a fost amânată pentru data de 5 februarie din cauza că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) nu a prezentat Consiliului avizele consultative în privința a șase candidați la funcția de procuror general, potrivit președintelui CSP, Dumitru Obadă.
"Avizul este consultativ și nu obligatoriu, dar considerăm că este necesar să obținem un astfel de aviz din partea organului de control", a declarat Obadă pentru presa locală.
După examinarea candidaturilor, CSP va publica pe site-ul oficial lista candidaților selectați, după care candidații vor fi intervievați la mijlocul lunii februarie, iar la începutul lunii martie se va stabili care dintre candidații la funcția de procuror general va trebui să fie supuși procedurii de verificare.
Pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova și-au depus candidatura șase persoane: avocații Ilie Rotaru și Sergiu Perju, procurorii Igor Demciucin, Octavian Iachimovschii și Ion Munteanu, precum și juristul Andrei Coca.
Fluxul de știri
0