Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Autoritățile georgiene au capturat o încărcătură cu explozibili din Ucraina

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaАвтомобили полиции Грузии
Автомобили полиции Грузии - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2024
Abonare
Serviciile speciale georgiene au reținut o încărcătură cu explozibili care era transportată din Ucraina în Rusia.
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Serviciile speciale georgiene au comunicat despre faptul că au împiedicat o încercare de a transporta pe teritoriul țării o încărcătură cu explozibili care se îndrepta din Odesa spre Voronej.
Șapte cetățeni ai Georgiei, trei cetățeni ai Ucrainei și doi cetățeni ai Armeniei sunt suspectați de comiterea infracțiunii, transmite Sputnik Georgia citând informații de la Serviciul de Securitate de Stat al Georgiei.
Potrivit agenției, șase dispozitive explozive aflate într-un automobil înregistrat pe numele unui cetățean ucrainean au fost aduse în Georgia de la Odesa prin România, Bulgaria și Turcia pe 19 ianuarie 2024 în baterii de la mașini electrice. Încărcătura era planificată să fie livrată la Voronej prin punctul de control "Daryal".

"În urma unei percheziții efectuate de angajații centrului antiterorist la un anumit vehicul, au fost confiscate două unități de baterii destinate unui automobil electric. Bateriile conțineau un total de șase dispozitive explozive speciale", a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului secret georgian în cadrul unui briefing.

Trei dispozitive explozive care încercau să fie transportate într-un container de tranzit au fost confiscate la un punct de control din partea georgiană. Serviciul secret georgian a stabilit că organizatorul încărcăturii periculoase era un cetățean ucrainean, originar din orașul Batumi și candidat la funcția de deputat din partea partidului ucrainean Servitorul Poporului, Andrii Sharashidze.
Cauza penală se desfășoară în temeiul articolului "Deținerea și achiziționarea ilegală de dispozitive explozive și explozibili", însă SGB nu exclude reclasificarea cazului ca pregătire a unui act terorist.
Fluxul de știri
0