Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA nu vor interveni în eventuala decizie a lui Zelenski de a-l demite pe Zalujnîi

© AP Photo / Patrick SemanskyJake Sullivan
Jake Sullivan - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2024
Abonare
Sullivan: Am am dat de înțeles clar că nu vom interveni în această decizie particulară.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Statele Unite nu vor interveni în eventuala decizie a autorităților ucrainene de a-l demite pe comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), Valeri Zalujnîi, a declarat consilierul președintelui american pentru securitate națională, Jake Sullivan, la postul de televiziune CBS.
"Am am dat de înțeles clar că nu vom interveni în această decizie particulară. Am precizat acest lucru în mod explicit părții ucrainene", a declarat Sullivan, subliniind că Washingtonul consideră că deciziile privind personalul sunt exclusiv de competența autorităților ucrainene.
"Nu este o chestiune în care autoritățile americane ar trebui să ia o decizie sau alta. Prin urmare, noi nu intervenim în aceste decizii privind personalul. Acesta este dreptul suveran al Ucrainei și al președintelui ucrainean [Zelenski]", a declarat oficialul.
Sullivan nu a răspuns la o întrebare a prezentatoarei TV Margaret Brennan cu privire la modul în care posibila demisie a lui Zalujnîi ar afecta situația de pe front.
Fluxul de știri
0