Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mai mulți demnitari americani și europeni se opun sprijinului pentru Israel

© AP Photo / Abed KhaledSituația în Gaza după atacurile israeliene
Situația în Gaza după atacurile israeliene - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2024
Abonare
Demnitarii din SUA și UE își condamnă guvernele pentru că sprijină Israelul, rezultă dintr-o scrisoare
CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Peste 800 de demnitari din SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană și-au exprimat dezacordul față de sprijinul autorităților lor pentru Israel în războiul său din Fâșia Gaza printr-o scrisoare deschisă.
„Politicile actuale ale guvernelor noastre le slăbesc autoritatea morală și le subminează capacitatea de a apăra libertatea, justiția și drepturile omului la nivel global... Facem apel la guvernele și instituțiile noastre să înceteze să pretindă publicului că există o strategie strategică și justificabilă, motivul din spatele justificării operațiunii israeliene și susținerea acesteia este în interesul țărilor noastre”, se arată în textul scrisorii intitulată „Declarație a funcționarilor publici transatlantici asupra Gaza”, al cărei text a fost publicat vineri de ziarul american The York Times.
Este pentru prima dată când oficiali din Statele Unite și Europa și-au criticat în comun guvernele în legătură cu războiul, a menționat publicația, citând foști și actuali oficiali. Autorii afirmă în scrisoare că și-au exprimat îngrijorările la nivel intern guvernelor, care, însă, „le-au respins din motive politice și ideologice”.
Situația din sectorul Gaza - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2024
Internațional
Hamas a cerut ca Rusia să fie un garant la schimbul de prizonieri
Fluxul de știri
0