Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Franța poate lua măsuri de protecție împotriva importurilor ucrainene

© AFP 2024 / Jeff PachoudФермеры перекрывают автомагистраль М6, Франция
Фермеры перекрывают автомагистраль М6, Франция - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2024
Abonare
Autoritățile franceze au obținut primele rezultate în negocierile cu Uniunea Europeană privind restricționarea importurilor de produse agricole din Ucraina
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Autoritățile franceze au obținut primele rezultate în negocierile cu Uniunea Europeană privind restricționarea importurilor de produse agricole din Ucraina, a declarat premierul francez Gabriel Attal.
"În ceea ce privește Ucraina, ne îndreptăm spre măsuri de protecție care să reglementeze importul de carne de pui și credem că este necesar să abordăm și problema cerealelor în cadrul negocierilor de deschidere cu UE.", a declarat Attal.
El a mai spus că autoritățile franceze doresc să " transpună în lege principiul suveranității alimentare" pentru a proteja mai bine drepturile agricultorilor împotriva "concurenței neloiale".
Siindicatele fermierilor din Franța au declarat că au ridicat blocajele de pe autostrăzi, dar că sunt gata să repete acțiunile dacă guvernul nu-și îndeplinește promisiunile.
În plus, autoritățile au promis că nu vor accepta un acord de liber schimb cu țările din America de Sud. Parisul va propune, de asemenea, crearea unui organism de reglementare paneuropean pentru a lupta împotriva importurilor de produse care nu corespund standardelor
Fluxul de știri
0