Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un nou summite UE unde se va încerca obținerea unui acord în susținerea Ucrainei

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaSteaguri ale UE în clădirea Consiliului European din Bruxelles
Steaguri ale UE în clădirea Consiliului European din Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2024
Steaguri ale UE în clădirea Consiliului European din Bruxelles. Foto de arhivă
Abonare
Reprezentanții țărilor UE speră că Viktor Orban va recunoaște problema asistenței pentru Ucraina
CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Astăzi, liderii UE s-au reunit la Bruxelles în cadrul unui summit extraordinar unde vor discuta despre un pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare totală de 50 de miliarde de euro.
Anterior, în timpul summitului din decembrie anul trecut, premierul ungar Viktor Orban a pus veto rezoluției finale a UE.

„UE are nevoie de o schimbare de conducere, deoarece protejează mai degrabă interesele Ucrainei decât pe cele ale agricultorilor europeni care suferă din cauza dumpingului ucrainean”, a declarat premierul maghiar.

Orban a făcut această declarație într-o conversație cu jurnaliștii la sosirea sa la Bruxelles, unde va avea loc summitul UE din 1 februarie.
Restul celor 26 de țări UE speră că Orban va ceda acum. În plus, cancelarul german Olaf Scholz dorește să îndemne partenerii să sporească sprijinul pentru Kiev. Germania însăși, în special, a promis să transfere șapte miliarde de euro în Ucraina - potrivit lui Scholz, aceasta este o sumă record în rândul țărilor UE.
Fluxul de știri
0