Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul de cumpărare a gazului de la Gazprom pentru Moldova este în scădere

© Sputnik / Александр Демьянчук / Accesați arhiva multimediaРубли и доллары
Рубли и доллары - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2024
Abonare
A devenit cunoscut prețul de achiziție pentru luna februarie la gazele naturale furnizate de Gazprom pentru Moldova.
CHIȘINĂU, 1 februarie - Sputnik. În luna februarie, prețul de achiziție a gazelor naturale furnizate de Gazprom către Moldova va scădea. Acest lucru a fost anunțat de șeful SA "Moldovagaz", Vadim Ceban.
Potrivit lui, ținând cont de puterea calorică, prețul gazului în decembrie va constitui 354,34 dolari pentru o mie de metri cubi. În ianuarie, costul gazului rusesc pentru Moldova a fost de 378,10 dolari pentru o mie de metri cubi.
"Întregul volum de gaze de la compania de stat Gazprom va fi direcționat pentru necesitățile SRL "Tiraspoltransgaz", a spus Ceban.
Anterior, șeful SA "Moldovagaz" a admis că, din mai 2024, Moldova ar putea reveni din nou la cumpărarea combustibilului albastru pentru malul drept al Nistrului de la compania stat Gazprom.

Livrările de gaze către Moldova

Începând cu 4 decembrie 2022, Moldovagaz SA achiziționează gaze naturale din două surse. O parte din acesta provine de la compania Gazprom, în baza contractului existent, și este livrat integral către Tiraspoltransgaz, inclusiv pentru producerea de energie electrică de către întreprinderea MoldGRES pentru necesitățile consumatorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. De asemenea, "Moldovagaz" achiziționează gaze naturale de la "Energocom" SA.
Fluxul de știri
0