Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Guvernul a decis reorganizarea Agenției Achiziții Publice

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaЗаседание правительства Молдовы 29.11.2023
Заседание правительства Молдовы 29.11.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2024
Заседание правительства Молдовы 29.11.2023. Foto de arhivă
Abonare
Guvernul dorește înbunătățirea procesului de achiziții bublice, în acest sens s-a decis reorganizarea Agenției Achiziții Publice
CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat un nou Regulament cu privire la organizarea și funcționarea Agenției Achiziții Publice. Necesitatea reorganizării acesteia este argumentată de stabilirea noilor sarcini pe dimensiunea de achiziții sectoriale și achiziții de valoare mică.
Proiectul privind reorganizarea instituției prevede mai multe modificări ce țin de structură, organigramă, efectivul-limită și atribuții. De asemenea, documentul reglementează misiunea, domeniile de activitate și funcțiile de bază ale Agenției.
În proiect este stabilit și modul în care Agenția va monitoriza conformitatea desfășurării procedurilor de achiziții publice și achiziții de valoare mică, va organiza seminare de instruire și va acorda suport metodologic autorităților contractante și operatorilor economici.
Fluxul de știri
0