Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Transportul feroviar de pasageri în vizorul autorităților

© Sputnik / Miroslav Rotariпоезд Кишинев - Яссы tren Chisinau - Iasi
поезд Кишинев - Яссы tren Chisinau - Iasi - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2024
Abonare
La ședința de Guvern de astăzi a fost nominalizat un grup de lucru care va fi responsabili de desfășurarea lucrărilor de atribuire a contractului de servicii publice de transport feroviar de pasageri
CHiȘINĂU, 31 ian - Sputnik. În cadrul ședinței Executivului de astăzi la inițiativa venită din partea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale s-a decis formarea unui Grup care va fi responsabil de elaborarea actelor necesare pentru procedura de contractare a serviciilor publice și de negocierea acordului cu întreprinderile feroviare.
Se pare că autoritățile noastre au ajuns la concluzia că compania de stat „Calea Ferată din Moldovei” nu mai este în stare să presteze servicii feroviare pentru pasageri și au decis să ofere acest drept companiilor private.
Guvernul consideră că odată cu contractarea unor noi operatori de transport feroviar de pasageri vor asigura populația cu servicii calitative, astfel punând la dispoziția pasagerilor trenuri confortabile și asigurând diversificarea curselor pentru călători.
Din componența grupului de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale Transport Auto, Agenției Feroviare, Federației Sindicale a Feroviarilor din Republica Moldova, dar și doi membri cu statut de observator - Serviciul de Informații și Securitate și Centrul Național Anticorupție.
Fluxul de știri
0