Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Recensământul populației și locuințelor va începe în această primavară

© Sputnik / OsmatescoChișinău
Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2024
Chișinău. Foto de arhivă
Abonare
Guvernul a adoptat în ședință de guvern o hotărâre prin care a decis perioada în care se va desfășura recensământul populație din țara noastră
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Guvernul a decis în ședința de astăzi cînd va începe desfășurarea recensământului populației și locuiințelor din Republica Moldova.

1. Se stabilește ziua de 8 aprilie 2024, ora 00.00 dată de referință a recensământului populației și locuințelor din Republica Moldova în anul 2024.

2. Se stabilește perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024 perioadă de colectare a datelor de recensământ în cadrul desfășurării recensământului populației și locuințelor din Republica Moldova în anul 2024, se menționează în hotăărârea de Guvern.

Datele vor fi colectate în mod direct, prin intervievarea persoanelor și în mod indirect din sursele datelor administrative și/sau private.
Pentru efectuarea recensământului a fost stabilit un buget în sumă de 244 milioane de lei.
Finanțarea este prevăzută de la bugetul de stat cu contribuția Uniunii Europene, fondului ONU pentru populație, alte agenții ONU, guvernele Elveției, Indiei și a altor parteneri de dezvoltare.
Fluxul de știri
0