Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Anticorupție își va majora numărul de angajați

© Sputnik / Rodion ProcaVeronica Dragalin
Veronica Dragalin - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2024
Abonare
Guvernul a dat aviz pozitiv inițiativei legislative cu privire la aprobarea numărului de personal al Procuraturii Anticorupție.
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Guvernul susține inițiativa legislativă a unui grup de deputați, prin care se propune modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la aprobarea numărului de personal al Procuraturii Anticorupție, anunță un comunicat al Ministerului Justiției.
Potrivit proiectului prezentat azi de ministra Justiției, Veronica Mihailov Moraru, care a solicitat majorarea numărului de angajați ai Procuraturii Anticorupție cu 54 de unități de personal, reieșind din volumul de muncă, complexitatea cauzelor, capacitățile organizaționale, umane, de expertiză, financiară s-a propus majorarea numărului efectivului de la 144 – la 198 de persoane.
Potrivit autorilor inițiativei, proiectul are drept scop sporirea capacităților instituționale ale PA și optimizarea structurii organizatorice.
„Astfel, centrarea capacităților Procuraturii Anticorupție pe corupția mare creează premise pentru necesitatea de fortificare a Procuraturii Anticorupție cu suficiente resurse organizaționale, financiare, umane, tehnice și de altă natură, astfel încât personalul să fie capabil să gestioneze corect și eficient măsurile pentru prevenirea și combaterea corupției, iar instituția să aibă posibilitatea să-și exercite corespunzător funcțiile atribuite prin lege”, se menționează în avizul Guvernului.
Pentru implementarea proiectului, din bugetul de stat pentru 2024 ar urma să fie alocați 103 milioane de lei. Se estimează că, pentru întreținerea personalului, vor fi necesare cheltuieli de peste 67 de milioane de lei anual, iar pentru necesitățile logistice - 35 de milioane de lei.
Fluxul de știri
0