Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov: Occidentul le cere unor țări să trimită în secret arme rusești către FAU

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2024
Abonare
Lavrov: Occidentul încearcă să convingă unele țări să transmită Ucrainei armamente rusești.
CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Moscova știe despre cazurile când Occidentul roagă unele țări să trimită în secret arme rusești în Ucraina, a comunicat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, în discursul său la masa rotundă a ambasadorilor.
"Noi suntem în contact cu țările respective pe care Occidentul încearcă să le convingă să transmită repejor (armamente – n.red.) în Ucraina, fără să ne spună nimic nouă în calitate de furnizori ai cutărui sau cutărui lot de armamente. Vom continua să ne asigurăm că aceste obligații, ca și orice alte obligații internaționale, sunt respectate”, a informat șeful MAE rus.
El a precizat că în ultimul an și jumătate Moscova a înregistrat „câteva cazuri de acest gen”.
Lavrov a amintit că, atunci când armele sunt livrate în mod legal și transparent, se întocmește un pachet de documente, inclusiv un certificat al utilizatorului final.
„În conformitate cu acest certificat, destinatarul armamentului nu are dreptul să-l revândă sau să-l redirecționeze oriunde în altă parte fără acordul țării furnizoare”, a subliniat ministrul.
În același timp, Occidentul nu vrea să observe că armele pe care țările NATO le livrează Ucrainei se răspândesc prin punctele fierbinți din întreaga lume și ajung în mâinile teroriștilor, a adăugat Lavrov.
El a amintit că există fapte confirmate ale prezenței în Ucraina nu doar a mercenarilor străini, ci și a instructorilor din străinătate.
Moscova a subliniat în repetate rânduri că furnizarea de armamente către Kiev de către țările occidentale nu schimbă nimic pe câmpul de luptă și doar prelungește confruntarea. Lavrov a menționat că SUA și membrii NATO au devenit deja participanți direcți la conflict, nu doar livrând armamente, ci și pregătind cadre militare pentru Forțele Armate ale Ucrainei pe teritoriul lor.
Karin Kneissl - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2024
Internațional
Kneissl: țările NATO își provoacă populația să se pregătească de război contra Rusiei
Fluxul de știri
0