Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șeful JP Morgan: SUA se îndreaptă spre o prăpastie din cauza creșterii datoriilor publice

© AP Photo / LM Oterodolari
dolari - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2024
dolari. Foto de arhivă
Abonare
Șeful băncii americane JP Morgan: SUA se îndreaptă spre o prăpastie din cauza creșterii datoriei publice
CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Statele Unite „se îndreaptă spre prăpastie” din cauza datoriilor naționale în creștere, a declarat James Dimon, CEO al băncii americane JPMorgan Chase, citat de Fox News .
"Aceasta este o prăpastie, vedem în față o prăpastie. Mai sunt aproximativ zece ani distanță, ne îndreptăm (spre ea. - Ed.) cu o viteză de 60 de mile pe oră", a spus el.
Joi, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a numit datoria externă de 34 de trilioane de dolari a țării ca fiind „înspăimântătoare”.
Potrivit experților intervievați de RIA Novosti, deservirea datoriei de stat este atât de mare că ar putea costa Washingtonul aproximativ o treime din veniturile acumulate anual în bugetul american.
Datoria guvernului american la sfârșitul lunii ianuarie 2022 depășise 30 de trilioane de dolari. Până la 15 septembrie 2023, datoria publică a atins un nou record de 33 de trilioane, iar până la 3 ianuarie 2024 a depășit suma de 34 de trilioane de dolari.
Pentru comparație, datoria externă a Rusiei la jumătatea lunii octombrie anul trecut era de 329,5 miliarde de dolari, ceea ce este de 100 de ori mai puțin decât datoria SUA.
Fluxul de știri
0