Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz le cere statelor UE să ofere mai mult ajutor Ucrainei

© Sputnik / Sergey Guneev / Olaf Scholz / Accesați arhiva multimediaOlaf Scholz
Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2024
Olaf Scholz. Foto de arhivă
Abonare
Cancelarul Germaniei va efectua o vizită oficială la Washington în prima jumătate a lunii februarie pentru o întâlnire cu preşedintele Statelor Unite, în timp ce liderii occidentali încearcă să obţină sprijin pentru acordarea de asistenţă suplimentară Ucrainei.
Cancelarul german Olaf Scholz este de părere că alte țări UE ar trebui să ofere mai mult ajutor Ucrainei, deoarece Germania nu poate duce singură o povară atât de mare.
"Nu ar trebui să se întâmple ca Germania să aibă o cotă atât de mare [din totalul ajutorului acordat Ucrainei]", a declarat Scholz, în cadrul conferinței Partidului Social-Democrat german.
El a îndemnat naţiunile să îşi intensifice sprijinul pentru Ucraina, avertizând la începutul acestei luni că ţările UE nu fac suficient pentru a ajuta Kievul.
"Trebuie să contribuim la mai mult, dar și ceilalți ar trebui să facă mult", a adăugat el, precizând că va ridica problema împărțirii poverii ajutorului pentru Kiev la summitul UE din 1 februarie.
Potrivit lui Scholz, "acum este momentul decisiv" în conflictul din Ucraina.
Fluxul de știri
0