Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia este pregătită să exporte gaze către Europa prin diferite rute de transport

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaРоссийская энергетическая неделя
Российская энергетическая неделя - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2024
Abonare
Furnizorii ruși sunt gata să discute despre transportul gazelor în Europa prin Ucraina în diferite moduri.
CHIȘINĂU, 28 ianuarie – Sputnik. Rusia este pregătită să discute despre livrările de gaz către Europa atât în ​​tranzit prin Ucraina, cât și prin alte rute. Acest lucru a fost declarat de viceprim-ministrul Federației Ruse, Alexander Novak, în marja Zilei Energiei, la expoziția-forum Rusia, scrie RIA Novosti .
"Dacă există o dorință din partea cealaltă, atunci suntem gata să discutăm. Până acum nu vedem o astfel de dorință", a spus Novak ca răspuns la o întrebare a jurnaliştilor.
Săptămâna aceasta, prim-ministrul Slovaciei Robert Fico, în urma unei întâlniri cu șeful Cabinetului de miniștri al Ucrainei Denis Shmygal, a declarat că Kievul și Bratislava au ajuns la un acord preliminar privind continuarea tranzitului de gaze rusești către Europa. Guvernul ucrainean a negat aceste afirmații și a spus că acordul de tranzit cu Rusia, care expiră la sfârșitul anului 2024, nu va fi prelungit.
Fluxul de știri
0