Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Formatul „5+2” de negocieri în reglementarea conflictului transnistrean nu este anulat

© Sputnik / Rodion ProcaOleg Serebrian
Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2024
Oleg Serebrian. Foto de arhivă
Abonare
Vicepremierul pentru reintegrare a declarat că formatul 5+2 de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean nu este anulat
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, anunță că formatul 5+2 de negocieri politice privind reglementarea conflictului transnistrean, care a fost pus pe pauză din 2019, oficial nu este anulat, scrie Radio Moldova.
Potrivit demnitarului de la Chișinău, revenirea la acest format politic este condiționată de ameliorarea relațiilor dintre Moscova și Kiev.
„Practic din 2019 acest format este pus pe pauză. Întâi COVID-ul, apoi începutul războiului din Ucraina l-a înghețat definitiv. Până la încheierea războiului din Ucraina nu putem vorbi despre dezghețarea lui. Atât timp cât relațiile dintre Kiev și Moscova sunt așa cum sunt, nu putem vorbi despre dezghețarea acestui format de negocieri, care oficial nu este anulat, dar este înghețat”, a declarat vicepremierul.
Oleg Serebrian a mai notat că menținerea dialogului, stabilității și fermității în ceea ce privește procesul de reintegrare graduală a țării rămân acțiuni prioritare pentru anul 2024.
Fluxul de știri
0