Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Washington Post scrie despre noile scenarii de la Casa Albă

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteSteaguri ale Ucrainei și SUA la clădirea Capitoliului din Washington. Fotografie de arhivă
Steaguri ale Ucrainei și SUA la clădirea Capitoliului din Washington. Fotografie de arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2024
Steaguri ale Ucrainei și SUA la clădirea Capitoliului din Washington. Fotografie de arhivă. Foto de arhivă
Abonare
The Washington Post scrie despre noile planuri ale SUA pentru Ucraina care sunt elaborate în prezent
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Noile planuri militare ale SUA în curs de elaborare pentru Ucraina nu prevăd recucerirea teritoriilor pierdute, scrie The Washington Post.
Publicația, citând oficiali americani, relatează că după „ofensiva” ucraineană nereușită în vara trecută, administrația Biden a început să pregătească o strategie defensivă pentru Kiev.
Se acordă atenție respingerii noilor ofensive rusești în 2024 și întăririi Forțelor Armate ale Ucrainei.
Cei de la ziarul american scriu că planificarea noii strategii de la Casa Albă face parte dintr-un efort comun al celor aproape 35 de ţări care susţin Ucraina promiţându-i sprijin economic şi de securitate pe termen lung.
Fiecare dintre aceste ţări pregăteşte un document care să prezinte angajamentele sale specifice care se întind până la un deceniu în viitor.
Marea Britanie a făcut public săptămâna trecută acordul său pe 10 ani cu Ucraina, semnat de premierul Rishi Sunak şi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev.
Fluxul de știri
0