Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diplomații ruși de la Chișinău au adus un omagiu victimelor Holocaustului

© SputnikMembrii misiunii diplomatice ruse de la Chiținău au adus un omagiu victimelor Holocaustului
Membrii misiunii diplomatice ruse de la Chiținău au adus un omagiu victimelor Holocaustului - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2024
Membrii misiunii diplomatice ruse de la Chiținău au adus un omagiu victimelor Holocaustului. Foto de arhivă
Abonare
Diplomații ruși de la Chișinău au depus un coș cu flori la monumentul victimelor fascismului.
CHIȘINĂU, 27 ianuarie – Sputnik. De Ziua Internațională a Comemorării Holocaustului, 27 ianuarie, diplomații ruși de la Chișinău au depus un coș cu flori la monumentul victimelor fascismului.
Corpul diplomatic acreditat în Moldova a participat la evenimentele de doliu din capitala țării cu două zile mai devreme, însă ambasada Rusiei nu a primit o asemenea invitație.
Membrii misiunii diplomatice ruse de la Chiținău au adus un omagiu victimelor Holocaustului sâmbătă dimineață.
În 2005 la ONU s-a stabilit ca data de 27 ianurie să fie declarată ca ZIUA Internațională a Comemorării Holocaustului. Atunci, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Kofi Annan, a cerut păstrarea pentru totdeauna a memoriei victimelor Holocaustului și a isprăvilor soldaților care și-au dat viața în numele luptei împotriva nazismului. El a cerut ca memoria Holocaustului să fie transmisă din generație în generație pentru ca ororile fascismului să nu se mai repete.
Pe 27 ianuarie 1945, soldații Armatei Roșii au eliberat prizonierii lagărului de concentrare nazist Auschwitz (Auschwitz) din Polonia.
Fluxul de știri
0