Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A depus flori și a îngenuncheat: Putin a adus un omagiu victimelor blocadei Leningradului

© POOL / Accesați arhiva multimediaPreședintele rus Vladimir Putin la ceremonia de depunere de coroane de flori de la monumentul „Patria Mamă” din cimitirul Piskarevskoye din Sankt Petersburg
Președintele rus Vladimir Putin la ceremonia de depunere de coroane de flori de la monumentul „Patria Mamă” din cimitirul Piskarevskoye din Sankt Petersburg - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2024
Președintele rus Vladimir Putin la ceremonia de depunere de coroane de flori de la monumentul „Patria Mamă” din cimitirul Piskarevskoye din Sankt Petersburg. Foto de arhivă
Abonare
La Sankt Petersburg, în ziua împlinirii a 80 de ani de la ridicarea asediului Leningradului, sunt amintiți cei care și-au dat viața pentru a salva orașul.
CHIȘINĂU, 27 ianuarie – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin, la cea de-a 80-a aniversare de la ridicarea asediului Leningradului, a depus flori la monumentul „Piatra de hotar” de pe capul de pod Nevsky - un cap de pod pe malul stâng al Nevei, care a devenit un simbol al perseverenței și curajul soldaților sovietici în bătălia de la Leningrad și a jucat unul dintre rolurile cheie în succesul Operațiunii Iskra din ianuarie 1943.
Pe obelisc sunt replicile lui Robert Rozhdestvensky: "Voi, cei vii, știți că nu am vrut să părăsim acest pământ și nu am plecat. Am rezistat până la moarte lângă Neva întunecată. Am murit ca să puteți trăi."
Liderul rus a depus un buchet de trandafiri roșii legați cu o panglică neagră de doliu după care s-a aplecat în semn de recunoștință în fața monunmentului.
În plus, Putin a vizitat Cimitirul Memorial Piskarevskoye din Sankt-Peterburg, unde a depus flori la groapa comună în care este înmormântat și ratele său, care a murit la o vârstă fragedă în orașul asediat, în iarna lui 1942.
În plus, președintele rus a depus o coroană de flori la monumentul „Patria Mamă” de la cimitirul memorial Piskarevskoye.
În timpul iernii 1941–1942 din anii blocadei, Cimitirul Piskarevskoye a devenit principalul loc de înmormântare în masă. Aici, 420 de mii de locuitori și 70 de mii de apărători ai Leningradului se odihnesc în gropi comune.
În octombrie 2022, Tribunalul orașului Sankt Petersburg a recunoscut acțiunile naziștilor în timpul asediului Leningradului ca o crimă de război și genocid al poporului sovietic. Materialele strânse de parchetul orașului ne permit să concluzionăm că numărul victimelor blocadei a fost de cel puțin 1.093.842 de persoane. Prejudiciul cauzat de naziști și colaboratorii lor Leningradului și locuitorilor săi este estimat la 35,3 trilioane de ruble la cursul de schimb actual.
Fluxul de știri
0