Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Peskov: Oficialii occidentali n-au condamnat atacul terorist asupra avionului Il-76

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2024
Abonare
Peskov: Oficialii din Occident nu doresc să condamne atacul terorist al Kievului asupra avionului Il-76
CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a declarat că „nu s-a auzit niciun cuvânt de condamnare” din partea Occidentului față de atacul terorist al regimului de la Kiev, care a doborât aeronava Il-76 care transporta prizonieri de război ucraineni.
De asemenea Peskov a numit „dezastru” continuarea acțiunilor Ucrainei, care din 2014 încoace își distruge constant populația.

Alte declarații făcute de Peskov la briefingul de azi:

La întrebarea dacă Rusia intenționează să ofere dovezi privind vinovăția Kievului în accidentul Il-76 el a spus: deciziile vor fi luate pe măsură ce vor fi primite toate informațiile.
O posibilă sistare a tranzitului gazului rusesc prin Ucraina va conduce la schimbări în lanțurile logistice; există rute alternative către Europa.
Moscova va analiza cu atenție planurile Germaniei de a dezvolta planul său de apărare. Berlinul a luat calea confruntării decisive cu Rusia, acesta nu este un secret.
Vizita lui Maduro în Rusia este în curs de elaborare, este nevoie de ea, relațiile dintre Federația Rusă și Venezuela continuă să se dezvolte.
Putin va avea vineri o întâlnire cu privire la dezvoltarea regiunii la Sankt Petersburg și va lua parte la lansarea spărgătorului de gheață nuclear „Leningrad”.
Putin va avea vineri o întâlnire cu participanții la operațiunea specială.
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2024
Internațional
Peskov pledează pentru investigarea la nivel internațional a crimelor Kievului
Fluxul de știri
0