Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serghei Lavrov a făcut declarații la sediul ONU de la New York

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov, conferință de presă la sediul ONU de la New York
Serghei Lavrov, conferință de presă la sediul ONU de la New York - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2024
Serghei Lavrov, conferință de presă la sediul ONU de la New York
Abonare
Serghei Lavrov a făcut declarații la sediul ONU de la New York
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Principalele declarații ale lui Lavrov la conferința de presă de la sediul ONU din New York:
Moscova a solicitat o ședință de urgentă a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la prăbușirea avionului Il-76 în regiunea Belgorod.
S-a convenit asupra schimbul de prizonieri între Rusia și Ucraina, dar în loc de asta Kievul a atacat avionul Il-76 cu rachete antiaeriene.
Este puțin probabil ca Kievul să fie gata pentru identificarea unei soluții pașnice a conflictului din Ucraina, inclusiv conform „formulei Trump”, pe care Zelenski a comentat-o nepoliticos.
Noul mecanism de reglementare în Orientului Mijlociu ar trebui să includă țările din regiune, posibil, cu implicarea Rusiei și Chinei.
Nu au existat întâlniri nici cu Trump, nici cu membrii echipei sale în timpul aflării noastre la New York.
Rusia și SUA nu au ce discuta acum în ceea ce privește stabilitatea strategică, relațiile dintre state au fost reduse la minimum.
Moscova și Baku sunt de acord în privința rolului pozitiv al forțelor de menținere a păcii ale Federației Ruse în Karabah.
Lloyd Austin - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2024
Editoriale
„Ramstein-18”: în loc de bani, Ucrainei i s-au promis noi coaliții
Fluxul de știri
0