Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Săptămâna Memoriei Holocaustului” la Chișinău

© Sputnik / OsmatescoMonumentul în memoria victomelor Holocaustului, Chișinău
Monumentul în memoria victomelor Holocaustului, Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2024
Abonare
„Săptămâna Memoriei Holocaustului” la Chișinău
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Primăria municipiului Chișinău anunță că s-a alăturat Campaniei de informare și sensibilizare a comunității chișinăuienilor despre momentele tragice care au marcat atât istoria locală, cât și istoria globală, activitate desfășurată în cadrul „Săptămânii Memoriei Holocaustului”.
„Astăzi, în fața sediului Primăriei Chișinău a avut loc prezentarea unei Instalații memoriale tridimensionale, parte componentă a Campaniei de sensibilizare a opiniei publice în cadrul Săptămânii Memoriei Holocaustului „WeRemember”. Toate proiecțiile realizate în cadrul acestei campanii desfășurate la nivel global, cu sprijinul Congresului Mondial Evreiesc, implementat de Comunitatea evreiască din Republica Moldova vor fi proiectate la Muzeul de la Auschwitz, cel mai mare lagăr de concentrare”, scrie primarul capitalei Ion Ceban.
În cadrul Campaniei, Primăria Chișinău a transmis mesaje prin mai multe activități realizate în școli, biblioteci, au fost plasate peste 400 de panouri informative în transportul public, postere informative în stațiile de așteptare a transportului public. Este foarte important ca întreaga comunitate să fie sensibilizată și să înțeleagă importanța Zilei de Comemorare a Victimelor Holocaustului.
Campania „Săptămâna Memoriei Holocaustului” este desfășurată cu sprijinul Comunității evreiești din Republica Moldova.
Открытие в Кишиневе центра-музея памяти жертв Холокоста - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2021
Republica Moldova
Istoricul Evgheni Brik despre Holocaust: „Ne uimește indiferența”
Fluxul de știri
0