Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa franceză: Forțele Armate ucrainene au doborât avionul Il-76 dintr-un „Patriot”

© Sputnik / Таисия Лисковец / Accesați arhiva multimediaÎn apropiere de locul prăbușirii avionului Il-76, doborât de armata ucraineană
În apropiere de locul prăbușirii avionului Il-76, doborât de armata ucraineană - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2024
În apropiere de locul prăbușirii avionului Il-76, doborât de armata ucraineană
Abonare
Franceinfo: Forțele armate ucrainene ar fi putut doborî avionul Il-76 în regiunea Belgorod cu un sistem de apărare aeriană Patriot
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Avionul de transport militar rusesc Il-76, care transporta prizonieri ucraineni, ar fi putut fi doborât de forțele armate ucrainene deasupra regiunii Belgorod dintr-un sistem de apărare aeriană american „Patriot”, transmis de către Statele Unite Ucrainei, informează postul de radio Franceinfo, citând o sursă militară franceză.
„Aeronava Il-76 a fost lovită de un sistem de apărare aeriană „Patriot”, de producție americană, pus la dispoziția armatei ucrainene”, a informat sursa citată.
Miercuri, Forțele Armate ucrainene au doborât un avion de transport militar Il-76 deasupra regiunii Belgorod, care transporta 65 de prizonieri ucraineni pentru schimb. Toți prizonierii de la bord, precum și șase membri ai echipajului și trei persoane însoțitoare au murit - un total de 74 de persoane. Potrivit Ministerului rus al Apărării, Kievul cunoștea bine transportul iminent al prizonierilor pentru schimb, care trebuia să aibă loc mai târziu miercuri (dacă va avea loc în orice format, nu există date încă). Ministerul rus de Externe a spus că prăbușirea Il-76 „ ridică o mare întrebare cu privire la posibilitatea înțelegerilor cu Kievul.
Il-76 - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2024
Rusia
Forțele armate ucrainene au doborât un avion cu propriii prizonieri de război
Fluxul de știri
0