Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova a semnat nou acord de împrumut pentru reabilitarea drumurilor din țară

© Photo : Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii MoldovaAndrei Spînu împreună cu Ekaterina Miroshnik, Șefa Grupului Eurasia pentru Infrastructură Durabilă al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)
Andrei Spînu împreună cu Ekaterina Miroshnik, Șefa Grupului Eurasia pentru Infrastructură Durabilă al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2024
Andrei Spînu împreună cu Ekaterina Miroshnik, Șefa Grupului Eurasia pentru Infrastructură Durabilă al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Foto de arhivă
Abonare
La Londra, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a semnat cu reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) un acord de împrumut pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Mândru nevoie mare, ministrul Andrei Spînu ne anunță oficial că Republica Moldova se mai împrumută financiar.
Acesta a semnat la Londra împreună cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare Acordul pentru implementarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”.
Acordul de împrumut are o valoare de 150 de milioane de euro. Potrivit lui Spînu, cu acești bani se vor reabilita drumul M2, centura orașului Chișinău, sectorul doi, prin extinderea acestuia la patru benzi de circulație și 85 de kilometri ai drumului M1, frontieră cu România - Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina.
Suma împrumutului reprezintă 50% din cofinanțarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”, iar restul banilor sunt alocați de Banca Europeană de Investiții.
În cominicatul publicat pe siteul ministerului se mai menționează că, aceste două drumuri naționale fac parte din rețeaua transeuropeană de transport TEN-T și au o importanță națională și strategică atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru îmbunătățirea conectivității Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.
Fluxul de știri
0