Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicu Popescu și-a anunțat demisia

© Sputnik / Rodion ProcaNicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2024
Abonare
MInistrul Afacerilor Externe și Integrării Europene în această dimineață și-a anunțat demmisia.
CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Nicu Popescu a demisionat din funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Popescu a anunțat că a îndeplinit cu succes obiectivele de politicaă externă, stabilite împreună cu Maia Sandu la început de mandat și, la aceasta etapă, are nevoie de o pauză.
Așadar, informațiile apărute în spațiul public despre plecarea lui Nicu Popescu de la șefia MAEIE și despre care Igor Grosu spunea că sunt zvonuri s-au adeverit.
Potrivit acelorași informații, Mihai Popșoi urmează să ocupe funcția de ministru de Externe, iar Cristina Gherasim ar urma să fie numită în funcția de negociator șef al Republicii Moldova pentru integrarea în UE. Totodată, în conferința de presă de astăzi a lui Nicu Popescu, acesta a dat de înțeles că el ar putea fi numit în funcția de negociator șef al Republicii Moldova la UE, dar toate anunțurile vor fi făcute ulterior.
Fluxul de știri
0