Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov și Guterres au discutat despre cooperarea dintre Rusia și ONU

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaLavrov și Guterres au discutat despre cooperarea dintre Rusia și ONU
Lavrov și Guterres au discutat despre cooperarea dintre Rusia și ONU - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2024
Lavrov și Guterres au discutat despre cooperarea dintre Rusia și ONU. Foto de arhivă
Abonare
Ministrul rus de Externe a discutat chestiuni de cooperare bilaterală în cadrul unei întâlniri la New York cu Secretarul General al ONU.
CHIȘINĂU, 24 ianuarie – Sputnik. În cadrul vizitei sale de lucru la New York, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a avut o întâlnire separată cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.
"A existat o discuție substanțială asupra diferitelor aspecte ale cooperării dintre Rusia și ONU, precum și aspecte cheie de pe agenda internațională. Ambele părți au remarcat importanța consolidării în continuare a rolului central al ONU de coordonare în politica globală, ținând cont de cea mai largă gamă de opinii ale statelor sale membre”, se arată în comunicatul MAE al Rusiei.
În timpul conversației cu Guterres, Lavrov a subliniat în special necesitatea respectării fără echivoc de către toți angajații Secretariatului ONU a principiilor imparțialității și echidistanței, în strictă conformitate cu statutul acestei organizații internaționale.
Ministrul rus de Externe a ajuns luni la New York unde a participat la reuniunile Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Ucraina și Orientul Mijlociu.
Fluxul de știri
0