Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful diplomației de la Chișinău în vizită la București

© Sputnik / Rodion ProcaNIcolae Nicu Popescu și Luminița Odobescu
NIcolae Nicu Popescu și Luminița Odobescu - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2024
NIcolae Nicu Popescu și Luminița Odobescu. Foto de arhivă
Abonare
Nicu Popescu și Luminița Odobescu a susținut astăzi o conferință de presă la București
CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Cooperarea moldo-română a fost discutată astăzi la București, iar la final a avut loc o conferință comună susținută de către șeful diplomației românești, Luminița Odobescu și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova, Nicu Popescu.
Ministrul român de externe a declarat că România este și va rămâne cel mai activ și cel mai apropiat partener al Republicii Moldova și al cetățenilor săi, atât la nivel bilateral, cât și la nivel european și internațional. Ea consideră că dialogul politic și diplomatic dintre România și Republica Moldova se află astăzi la un nivel fără precedent.

„Avem proiecte bilaterale dinamice la nivel sectorial în multiple domenii. Mă bucur foarte mult că am avut oportunitatea de a discuta aceste proiecte comune, mai ales cele care țin de securizarea și avansarea în continuare a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Așa cum am spus-o în nenumărate rânduri, locul Republicii Moldova este în familia europeană. L-am asigurat pe omologul meu de întreaga susținere a României pentru Republica Moldova”, a declarat ministrul Afacerilor Externe a României.

La rândul său vicepremierul Nicu Popescu, a mulțumit României pentru susținere și a trecut în revistă proiectele implementate în ultimii ani cu suportul autorităților române.
„Astăzi, în cadrul discuțiilor am trecut în revistă relațiile moldo române. Mai mult ca niciodată în ultimii 30 de ani, într-adevăr, avem o relație puternică, simbolică, care este plină de proiecte comune, care în continuare vor lega Republica Moldova de România și vor ancora Moldova în familia de state europene. Vreau să menționez și faptul că avem o cooperare foarte strânsă în forurile internaționale, acționăm cu solidaritate”, a conchis ministrul Popescu.
Fluxul de știri
0