Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a prezentat totalurile activităților de anul trecut ale deputaților

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 02 июнь 2022
Заседание парламента Молдовы 02 июнь 2022  - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2024
Abonare
Deputații moldoveni în timpul activității de creație legislativă pentru anul 2023 au elaborat aproximativ cinci sute de inițiative legislative
CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik.Comunicatul Parlamentului anunță că în anul 2023 deputații au înaintat spre examinare 490 de inițiative legislative. O pondere de 85% dintre aceste inițiative legislative au fost examinate și aprobate de Parlament.
„Deputații au fost autori ai 243 de inițiative legislative, adică la aproape o jumătate din numărul total de proiecte care au intrat în procedură legislativă. 38,3% dintre inițiativele legislative (188 de proiecte) aparțin Guvernului, 57 – Președintelui Republicii Moldova, iar două – Adunării Populare a unității teritoriale autonome Găgăuzia”, se menționează în comunicatul Legislativului.
Fracțiunile parlamentare au înaintat 225 de proiecte, iar Biroul permanent al Parlamentului – 18 acte normative. Alte zece inițiative legislative au fost prezentate de deputații neafiliați.
Potrivit Constituției, dreptul de inițiativă legislativă aparține Președintelui Republicii Moldova, Guvernului, deputaților şi Adunării Populare a unității teritoriale autonome Găgăuzia.
Fluxul de știri
0