Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: trecerea la o lume multipolară nu va fi rapidă

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaDmitri Medvedev
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2024
Dmitri Medvedev. Foto de arhivă
Abonare
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a vorbit la o întâlnire cu reprezentanții partidelor politice ASEAN.
CHIȘINAU, 23 ian – Sputnik. Modelul unei lumi multipolare tocmai prinde contur, iar tranziția spre această nouă ordine mondială nu va fi rapidă, a declarat, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și președintele partidului „Rusia Unită” la o întâlnire cu reprezentanții partidelor politice ASEAN.
"Astăzi, ca pentru prima dată, am plănuit să discutăm despre participarea și rolul partidelor politice din statele noastre în formarea unei lumi multipolare. Evident, aceasta abia prinde contur și tranziția spre ea nu va fi atât de rapidă. ," a declarat Medvedev.
Medvedev a mai adăugat că țările ASEAN pledează pentru promovarea unei agende interstatale pozitive și orientată spre viitor.
"În același timp, sarcina noastră este să încercăm să facem acest lucru în cel mai rapid ritm posibil. Chiar dacă în pofida faptului că eforturile noastre nu întotdeauna sunt percepute de unele țări în mod corect. Ei întâmpină o rezistență din partea celor care încearcă să pretindă la dominație globală”, a mai spus Medvedev.
Potrivit acestuia, în ciuda acestui fapt, un număr tot mai mare de țări din „Sudul global” „se străduiesc să-și apere independența în toate domeniile, inclusiv cooperarea politică, și să urmeze un curs pragmatic și independent”.
Fluxul de știri
0